{ "title": "Prolaktin Hormonu Nasıl Düşer", "image": "https://www.prolaktin.gen.tr/images/Prolaktin-Hormonu-Nasil-Duser-45.gif", "date": "22.01.2024 00:34:25", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Prolaktin Hormonu Nasıl Düşer sorusunun birden fazla cevabı bulunmaktadır. Çünkü bu konuda uyulabilinen hem tıbbi hem de bitkisel tedavi metotları bulunmaktadır. Uygun tedavi yöntemi seçilmeden önce prolaktin hormonunun ne seviyede olduğu belirlenmelidir. Prolaktin hormonu yüksekliğinde genellikle tıbbi olarak hiperprolaktinemi rolaktin türü ilaçlar kullanılarak yüksek seviyelerdeki hormon düşürülür ve normale indirilir.

Prolaktin hormonunun seviyesinin normalden yüksek olmasının nedeni belirlenerek uygun tedavi metodu uygulanır. Prolaktin hormonunun normalden yüksek olmasına yol açan neden adenom denilen iyi huylu tümörler ise ve vücut ilaç tedavisine olumlu yanıt vermeyip hormon normal seviyeye düşmezse o zaman son çare hipofiz bezine cerrahi operasyon uygulanmasıdır.

Prolaktin hormonunu bitkisel tedaviyle düşürme

Bu hormonun düşürülmesi için öncelikle bazı besinlerden uzak durarak testere dişli aslanpençesi kürü uygulamak gerekiyor. Bir ay boyunca öğleden evvel ve öğleden sonra olmak üzere bu kür uygulanır. 4-5 gr. Aslan pençesi bir bardak suda 5 dk kaynatılarak içilecek. Bu kür 1 ay uygulanmalıdır. Prolaktin hormonu bu şekilde düşürülecek.

Veya cerrahi olarak hipofiz bezi ameliyatı yapılması gerekir. Ameliyatın yapılmasından birkaç gün sonra hasta normal yaşantısına dönebilmektedir. Stresten ve kaygılı yaşama biçiminden uzak durmak uzmanların önemle üzerinde durdukları bir konudur. Prolaktin hormonu normalde fazla olan kişi kadın ise gebelik yaşamasının dışında da bazı etkenler prolaktinin yükselmesine neden olabilmektedir. Bu etkenlerden kurtulmak prolaktin hormonunun düşmesine neden olur. O zaman prolaktin hormonu nasıl düşer sorusunun cevabı belirtilen etkenlerden uzak bir yaşamdır. Tıp dilinde süt üretici hormon olarak tanımlanan prolaktin hormonu sadece hipofiz bezinden salgılanmamakta ayrıca rahimdeki dokudan da salgılanmaktadır. Bu hormonun düzensiz salgılanması yumurtlama fonksiyonu ve kısaca adet döngüsünün düzenli olmasından sorumludur.
" } ] }